Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски иска международен трибунал за руските военни престъпления в Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога възобнови апела си за основаването на интернационален арбитражен съд, който да преследва военните закононарушения, осъществени от съветските сили, и експанзията против страната му. Зеленски насочи апела в тирада след визитата си в Международния углавен съд в Хага (МНС), съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10364
Без правдивост не е вероятен и мир, съобщи Зеленски. Той уточни процеса против високопоставени нацистки водачи в Нюрнберг след Втората международна война като модел за оправянето с руснаците, забъркани в жестокости в Украйна.

" Устойчивостта на мира произтича от цялостната правдивост по отношение на агресора ", сподели украинският президент. Той похвали работата на Международния углавен съд, който стартира следствия малко след началото на съветската инвазия и през март издаде интернационална заповед за арест на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През по обвинявания в осъществяването на хипотетични военни закононарушения.

Зеленски посети Международния углавен съд по-рано през днешния ден, а по-късно денем се чака той да се срещне с нидерландкия министър председател Марк Рюте.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР